Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ULC vindt het belangrijk om bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet omdat het moet maar omdat wij vinden dat het hoort. Door gebruik te maken van duurzame installatietechnieken is ULC bezig met milieubewustzijn. Samen met onze klanten zorgen we ervoor dat de CO2-uitstoot sterk teruggedrongen wordt en dat we in de toekomst zelfs aan de landelijke CO2 neutraal eist voldoen. Naast het stukje duurzaamheid vinden wij het belangrijk om een aantal goede doelen te ondersteunen.

Movement On The Ground

Movement On The Ground is een groep onafhankelijke zakenmensen die reageert op een humanitaire crisis die de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen treft die door klimaatverandering, armoede en oorlog uit hun huizen zijn verdreven. Zij streven naar een constante aanwezigheid op het Griekse eiland Lesbos. Daar werken zij samen met de lokale gemeenschap in een poging om de lokale bevolking met de vluchtelingen te verbinden met als doel de waardigheid van de vluchtelingenpopulatie te verbeteren. ULC steunt dit initiatief en heeft in 2017 noodstroom aggregaten voor de campus op Lesbos geschonken. In mei 2018 zijn 4 willekeurige medewerkers van ULC vertrokken naar het eiland om daar te helpen. Zo is het idee ontstaan om een werkplaatsunit in te richten waar de mensen zelf onderdelen kunnen repareren. Zo hoopt ULC de situatie op Lesbos een stukje leefbaarder te maken. Bekijk hieronder de video van ons bezoek op Lesbos. Meer weten? Bezoek de website van Movement On The Ground

 

Groene Hart Ziekenhuis

Wij zijn een familiebedrijf met alweer de 3e generatie aan het roer. Het menselijke aspect zit in ons DNA. Onze relatie met het Groene Hart Ziekenhuis gaat al heel wat jaren terug. Destijds, in 2008, verzorgden wij de E- en W-installaties voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. Nu zijn we alweer bezig met diverse renovaties en upgrades zodat de patiënten zo aangenaam mogelijk kunnen verblijven. Het was voor ons dan ook een logische stap om BedrijfsVriend van het GHZ te worden. Met onze bijdrage steunen wij de mooie projecten die de stichting uitvoert voor haar patiënten om het verblijf toch wat aangenamer te maken.

Hulphond

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een fantastische organisatie die door de inzet van honden voorkomt dat mensen met een fysieke of geestelijk beperking in een isolement raken en nieuw perspectief biedt. ULC steunt Hulphond Nederland.

Surfkids

Surfkids is een magazine wat gratis verspreidt wordt op de kinderafdeling van alle Nederlandse ziekenhuizen, alle Ronald McDonald Huizen, diverse basisscholen, huisarts- en tandartspraktijken. Zij zetten zich in om ontspanning te bieden aan (zieke) kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Goede doelen als Make-a-Wish Nederland, Stichting Metakids, Edukans, Villa Pardoes en Dream4kids krijgen de mogelijkheid hun stichting onder de aandacht te brengen bij de ouders/verzorgers. Met onze deelname steunen we dit initiatief en deze goede doelen.