Multidisciplinair

Installateur

Familiebedrijf sinds 1923

Centraal

Georganiseerd

Alle kennis onder één dak

Landelijk

Opererend

Gevestigd in Utrecht en Amersfoort

Over ULC

ULC biedt als multidisciplinair totaalinstallateur op maat gemaakte oplossingen. Technische installaties zijn vaak onzichtbaar in gebouwen, maar tegelijkertijd onmisbaar. Een gebouw functioneert door implementatie van de juiste toepassingen. Pas dan komt een gebouw tot leven. ULC creëert een perfect duurzaam (binnen)klimaat voor iedere eindgebruiker.

Het begon allemaal in 1923 aan de Oudegracht te Utrecht. In die tijd was er vraag naar loodgieterswerk, iets waar de groep nog steeds haar naam aan dankt: ULC staat voor Utrechtse Loodgieters Combinatie. De ontwikkelingen in de jaren daarna brachten een scala aan veranderende eisen en technieken met zich mee – net als een nieuwe locatie. In 95 jaar heeft de groep een financiële gezondheid opgebouwd en staat zij in de 21ste eeuw met een krachtig team. Gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van technische installaties in gebouwen.

Door haar brede portfolio en rijke geschiedenis voorziet zij als multidisciplinaire installateur in iedere gewenste techniek. De groep heeft door de jaren heen een organische groei meegemaakt en zo een stabiele positie in de markt verworven. Actief in verschillende sectoren, vanuit een visie waarin duurzaamheid als norm wordt gehanteerd.

Advies

En ontwerp

Duurzame oplossingen

Tendermanagement vanaf het eerste uur

Management

En realisatie

sinds 1923

Economische planning, heldere communicatie

Beheer

En onderhoud

Grip op exploitatiekosten

Langdurig profijt van een gezond gebouw

ULC Projecten

Het ontwerpen en implementeren van nieuwe installaties in grootschalige nieuwbouwprojecten of renovaties wordt binnen de groep opgepakt door ULC Projecten. Door de inzet van een veelzijdig projectteam wordt er een volledig geïntegreerd ontwerp gemaakt van elektrotechnische, werktuigbouwkundige of brandveiligheidsinstallaties. De technische installaties realiseren ieder gewenst binnenklimaat met de bijbehorende faciliteiten. Zo garandeert ULC complexe, functionerende installaties voor ieder gebouw. Want dat ieder gebouw anders is, begrijpen wij.

Dat is niet alleen zichtbaar in het ontwerp, ook op uitvoerend gebied stelt ULC Projecten hoge eisen aan haar werk. Een zorgvuldig gemaakte planning verdient zich terug in de uitvoering. Zo worden de meerkosten gecontroleerd en is er altijd ruimte voor nieuwe wensen.

Een greep uit het aanbod van de installaties:

Elektrotechnische installaties
Laag- en middenspanningsinstallaties, hoogspanningsinstallaties, noodstroominstallaties, UPS en no-breakinstallaties, bliksembeveiliging en aarding, Warmtekrachtkoppelingen (WKK), verlichtingsinstallaties, gevel- en terreinverlichting, inbraakdetectie, toegangscontrole en registratie, lift –en transportinstallaties en brandmeld-en ontruimingsinstallaties.

Werktuigbouwkundige installaties
Luchtbehandelingsinstallaties, Koelinstallaties, Warmtepompinstallaties, verwarmingsinstallaties, stoominstallaties, warmte/koudeopslag (WKO), Sanitair installaties, waterbehandelingssystemen, technische en medische gassen, energiebeheer, meet-en regeltechniek, gebouwbeheersystemen.

Brandveiligheidsinstallaties
Standaardsystemen volstaan niet. Ook niet binnen de brandveiligheidsinstallaties. Om een innovatief en volledig geïntegreerd systeem te installeren dat automatisch brand signaleert, meldt en bestrijdt, doen wij bij elk project een beroep op onze door de jaren heen
opgedane kennis. Zo realiseren wij een installatie die maximale beveiliging van uw medewerkers, eigendommen en gebouwen.

Sprinklerinstallaties, Watermistinstallaties, Blusgasinstallaties, schuim, hydranten,  droge blusleidingen, branddetectie, ontruiming, brandblussers.

Data en communicatie installaties
Telefonie, data-infrastructuur, MER-ruimte, CAI- en CCTV-circuits, Zusteroproep /PZI, gebouwautomatisering, gebouwbeveiliging.

 

ULC Technisch Beheer

ULC Technisch Beheer verlengt met haar expertises de levensduur van uw technische installaties en daarmee van uw gebouw. De monteurs van ULC Technisch Beheer zijn flexibel, altijd bereikbaar en weten eventuele storingen op de juiste manier op te lossen. Door een veelzijdig team met de juiste experts te verbinden wordt het functioneren van uw gebouw op ieder moment verzekerd. ULC Technisch Beheer verzorgt installaties vanuit een lange termijnvisie. Goed uitgevoerd technisch beheer optimaliseert de levensduur van onderzoekslaboratoria, medische centra, musea, kantoren en hotels. Hierdoor blijven de installaties voldoen aan de meest recente wet– en regelgevingen.

Door middel van beheer op afstand kunnen storingen vroegtijdig worden gedetecteerd en vermeden. Met behulp van digitalisering wordt het werkproces zo effectief en ecologisch verantwoord mogelijk gemaakt.

ULC Technisch Beheer zorgt voor resultaatgericht onderhoud en beheer op maat, contractmanagement voor facilitaire dienstverlening en hanteert passende contractvormen op basis van gebruik, toestand, betrouwbaarheid, risico’s, waarden en kosten. Door middel van risico-inventarisatie kunnen preventief maatregelen worden getroffen. Deze eventuele modificaties en specifieke services worden toegereikt in de meerjarenbegrotingen en managementrapportages.

Een optimale beschikbaarheid van technische installaties tegen minimale energie- en onderhoudskosten op de lange termijn. Dat is een belangrijk uitgangspunt voor de beheersing van exploitatiekosten. Het berekenen van de totale levensduurkosten, in plaats van de initiële kosten, stelt opdrachtgevers in staat om een goed afgewogen investeringsbeslissing te nemen.

 

 

Bectro

Sinds 2005 is Bectro onderdeel van de ULC Groep. Vanaf een eigen locatie gaat zij zelfstandig te werk en maakt als installateur mogelijk dat eindgebruikers met comfort gebruik kunnen maken van de gebouwen waarin zij zich bevinden. Bectro is actief in middelgrote projecten omtrent studentenhuisvesting, hotels, onderwijsinstellingen en projecten in de retailsector. Naast het aanbod van de gebruikelijke elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, biedt Bectro een specialisme in beveiligingstechniek.

Bezoek de website van Bectro