Amsterdam Skills Centre

  • Aannemingsovereenkomst op basis van UAV-gc
  • In samenwerking met Medicom Zes
  • Oplevering voor het casco gedeelte: November 2018
  • Complexe luchtbehandeling
  • Medische gasinstallaties
  • Medisch trainingsapparatuur
  • Onderwijsfaciliteiten

Details

3.800m²

Amsterdam

Elektrotechnische, Werktuigbouwkundige, Toegangscontrole en Brandveiligheidsinstallaties

Onderwijs, Zorg

24 januari 2018 werd de aannemingsovereenkomst op basis van UAV-gc getekend. ULC Groep is  verantwoordelijk voor het ontwerp van de techniek in het nieuwe Amsterdam Skills Centre.

Het oude keukengebouw van de medische centra zal na de renovatie worden ingezet als  hoogwaardig chirurgisch opleidingsinstituut voor internationale gebruikers. Het betreft gebouw gebonden installaties, vriescellen, alle vaste inrichtingen en de terreinvoorzieningen.

De meeste installaties die in een ziekenhuis aanwezig zijn zullen ook in het trainingscentrum terug te vinden zijn, inclusief complexe luchtbehandelingsinstallaties en de nodige medische gasinstallaties. De coördinatie van de levering en de installatie van de medische (trainings-)apparatuur wordt uitgevoerd door de bouw- en installatiepartners MedicomZes en ULC.

Het Amsterdam Skills Centre komt op het terrein van het AMC in Amsterdam-Zuidoost en biedt onder meer onderwijsfaciliteiten, trainingslaboratoria, simulatoren, kantoorruimtes, showroom, ontvangst- en horecaruimten. De faciliteit moet tegemoet komen aan vaak wisselende opstellingen en trainingen. Muren tussen de laboratoria, het auditorium en onderwijszalen kunnen worden weggeschoven en apparatuur zal eenvoudig aan te sluiten maar ook aan- en af te voeren en op te slaan zijn. Het totale vloeroppervlak is 3.807 m2, waarvan een deel casco is opgeleverd voor toekomstige inrichting. De oplevering stond gepland voor november 2018. Sindsdien ondersteunen de installaties zowel nationale als internationale medisch specialisten in het genereren van nieuwe skills.

 

Projectmanager

Roland Henkes

r.henkes@ulcgroep.nl

-->

Meer projecten in deze sector: