Lely Campus Maassluis – Fase 2

  • Streven naar BREAAM-NL Outstanding
  • Uitermate duurzaam
  • 6.000 PV panelen
  • Elektrotechnische installaties
  • i.o.v. Kropman Installatietechniek

Details

35.000m²

Maassluis

Elektrotechnische installaties

Utiliteit

Lely, producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij, heeft in 2014 een nieuw gebouw in gebruik genomen. Vanwege de aanhoudende groei van de bedrijfsactiviteiten wordt nu een verdubbeling van de huidige faciliteit gerealiseerd. Met maar liefst zo’n 35.000 m2 waaronder drie kantoorvleugels en een productiehal.

Het gebouw heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bij de nieuwbouw in 2014 werd al het hoogste duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM-NL Outstanding’ behaald. Nu streeft Lely opnieuw naar eenzelfde certificering. Er wordt rekening gehouden met de gezondheid van mens, milieu de keuze van materialen. Er komt een fitnessruimte, er wordt energie opgewekt met een WKO-installatie en maar liefst 6.000 PV panelen en er wordt water en afval gerecycled. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) is lager dan 0.

Kropman Installatietechniek, onderaannemer van DURA Vermeer, is verantwoordelijk voor de installaties. ULC zal de E-installaties verzorgen in opdracht van Kropman. Zo zijn wij verantwoordelijk voor de licht- en krachtinstallaties inclusief de kabeldraagsystemen, de onderverdeelinrichtingen, UPS systemen (noodstroomvoorzieningen) en de laadpalen voor elektrische auto’s. In september 2020 is de 1000e heipaal de grond ingeslagen. Halverwege de maand mei jl., wanneer ook het hoogste punt is bereikt,  is ULC gestart met de werkzaamheden.

De nieuwbouw wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

 

Artist impression: © Lely Industries

 

Lely Campus impressie © Lely Industries
Lely Campus logo
Lely Campus dak
previous arrow
next arrow

 

Projectleider

 

Roland Henkes

r.henkes@ulcgroep.nl

-->

Meer projecten in deze sector: