MBO Techniek

  • Raamovereenkomst
  • Techniek voor de Technische Faculteit
  • Relatie met een voorgeschiedenis

Details

20.000 m²

Utrecht

Elektrotechnisch, Werktuigbouwkundig, Sprinkler

Onderwijs

ULC Technisch Beheer heeft de race om het contract gewonnen op basis van vertrouwen in de kwaliteit, en niet op de laagste prijsopgave. Voordat de raamovereenkomst in gaat, zal er nog veel verbouwd worden. Hier liggen kansen om op den duur kosten te besparen en nu alvast na te denken over toepassingen die van pas komen tijdens later beheer en onderhoud. Het raamcontract houdt in dat er afspraken zijn gemaakt over welke kosten binnen het kader van de budgetten vallen en welke kosten niet. Er is contact op basis van korte lijnen.

ULC Technisch Beheer gaat voor kwaliteit en is in staat om op hoog niveau mee te denken en advies te geven als het gaat om onderhoud of  aanpassingen die onnodige kosten kunnen voorkomen.  Dat is één van de redenen waarom het MBO Utrecht uiteindelijk voor ULC heeft gekozen als beheerder.

Er wordt geïnvesteerd in gebouwautomatisering, energiemonitoring en klimaatregulering. Alle drie aspecten die een (technisch) onderwijsinstelling als het MBO Utrecht goed kan gebruiken. Het is tegenwoordig al bijna vanzelfsprekend, maar toch is het voor de prestaties van leerlingen van belang dat het klimaat van een schoolgebouw optimaal wordt gereguleerd.

Een mooie toevoeging aan dit verhaal is dat voormalig directeur Technisch Beheer Edwin Hovius, ooit zelf student is geweest in dit betreffende gebouw. Hij geeft dan ook toe dat er sinds zijn vertrek weinig veranderd is, en dat dat een extra mooie aanleiding is om er wat moois van te maken. Ook bijzonder aan dit contract, is dat Edwin Hovius, na jaren weer voet zet in het pand. Waar hij vroeger technisch onderwezen werd, zette hij nu zijn handtekening als directeur. Aan doorgroeimogelijkheden in de techniek dus duidelijk geen gebrek. De overeenkomst voelt als thuiskomen. Het laatste werk wat ULC voor het MBO Utrecht heeft uitgevoerd, is alweer twintig jaar geleden uitgevoerd. Door het bijzondere verband tussen beide partijen is er bij beide herkenning en vertrouwen aanwezig.

Tendermanager

Albert Dubbink
a.dubbink@ulcgroep.nl

 

-->

Meer projecten in deze sector: