Naturalis Biodiversity Centre

  • Collectiebewaking (meer dan 37 miljoen objecten)
  • 35 Luchtbehandelingskasten (1 eigen LBK voor de laboratoria)
  • Aan weerszijden afgesloten schachten
  • Bivalente opwekking door WKO in combinatie met stadsverwarming
  • 54 Transportpompen
  • Installatiecombinatie met Kuijpers

Details

39.000 m²

Leiden

Elektrotechnisch, Werktuigbouwkundig

Cultuur

Het museum is gedurende de verbouwing gesloten voor bezoekers. Delen van de collectie worden gedurende de anderhalf jaar verdeeld over andere locaties in Leiden, wat betekent dat het museum nog wel operationeel is en af en toe collecties zal wisselen. Tijdens de verbouwing moet de collectie dus niet alleen in goede staat worden bewaard door middel van het waarborgen van het perfecte klimaat, ook moet de collectie toegankelijk blijven voor de medewerkers.

Als het museum haar deuren weer opent, zal een prachtig atrium  met een plafond van zo’n 40 m hoog de bezoeker leiden langs de variërende tentoonstellingen. Dit houdt in dat het oude atrium aanzienlijk zal veranderen, net als de functies van de rest van het pand.

Er wordt momenteel gewerkt aan de fundering van de begane grond en aan prefab constructies voor de gevel. Er werkt ongeveer 35 man aan de voorbereiding van de installaties wat tijdens de uitvoering zal veranderen in een team van ongeveer 200 man om de (wederop)bouw zo spoedig mogelijk te laten verlopen. ULC werkt samen met Kuijpers aan 3D modellen in Revit om samen met overige bouwpartners een weergave van de toekomst te realiseren. Overigens kan je de bouw op de voet volgen via de webcam die Naturalis heeft ingeschakeld. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

Bekijk hieronder een kort interview over het project door installatiecombinatie ULC-Kuijpers.

Beeldmateriaal: Neutelings Riedijk Architecten

Deel op social media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Projectdirecteur

Marten Holtrop

m.holtrop@ulcgroep.nl

Wilt u deze informatie ontvangen in PDF-vorm?

Meer projecten in deze sector: