Hybride OK’s OLVG Amsterdam Oost

  • Twee hybride OK’s
  • OK paneel
  • Bouwteam met MedicomZes en Cleanroom Combination
  • 24/7 operationeel

Details

1.500m²

Amsterdam

Elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandveiligheidinstallaties

Zorg

Het OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Met hoofdlocaties in Oost en West. Op 8 juni 2020 zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor twee hybride operatiekamers op locatie OLVG Oost. ULC Installatietechniek bouwt samen met MedicomZes en Cleanroom Combination Group (CCG) aan deze hybride OK’s als uitbreiding van de huidige capaciteit en zal voorzien worden van de nieuwste technologieën.

Bij een hybride OK kunnen meerdere chirurgen gelijktijdig een patiënt opereren en kan er een veelvoud aan behandelingen plaatsvinden. De luchtbehandeling en het gebruik daarvan op een operatiekamer is uitermate belangrijk voor o.a. het voorkomen van postoperatieve wondinfecties.

Bouw hypermodern operatiecomplex
De eerste periode zal ULC gebruiken om de gebieden functievrij te maken, waarna gestart kan worden met bouw in oktober dit jaar. De hybride OK’s komen op de eerste verdieping en worden opgebouwd binnen de bestaande atria van  polipleinen P2 e P3. Hierboven komt een nieuw te realiseren dakopbouw waarin de techniekruimte komt. Naar verwachting zal vanaf maart 2021 begonnen worden met het plaatsen van de E en W installaties in de operatiekamers, de opdekruimtes en de techniekruimte. Hierbij komen o.a. de complete luchtbehandelingsinstallaties, brandmeldinstallaties, meet- en regeltechnische installaties, drinkwater en medische gassen installaties. Tevens wordt er een OK paneel ingebouwd waarbij de verschillende installaties eenvoudig bediend kunnen worden door een touchscreen en worden de belangrijkste parameters inzichtelijk gemaakt zoals de luchtkwaliteit, de elektrische energievoorzieningen, verlichting en de aanwezige medische gassen.

Eind 2021 zullen de hybride OK’s worden opgeleverd en in het eerste kwartaal 2022 zullen ze in gebruik worden genomen. De bouw van de nieuwe operatiekamers is onderdeel van een grote vernieuwingsslag van OLVG. De locaties in Oost en West krijgen steeds meer een eigen gezicht en expertise.

Beheer en onderhoud
ULC Technisch beheer verzorgt tevens het onderhoud van OLVG Oost en West. Zo zijn er op OLVG West onlangs nieuwe warmtepompen geplaatst met een nieuwe koeltoren als uitbreiding van de capaciteit. Ook springen wij in op cruciale momenten. Zo hebben wij met onze samenwerkende partners, voor de piek van de Corona crisis binnen één week een triagetent geplaatst bij OLVG West om patiënten met symptomen die duiden op Covid-19 op te vangen. De tent was geheel voorzien van verwarming, riolering, water, elektra, etc.

In het vakblad FMT Gezondheidszorg is begin november 2020 aandacht besteed aan dit project. Senior Projectleider Joeri van Daatselaar vertelt in het artikel over de aanzienlijke energiereductie. Lees hier het volledige artikel.

CCG_OLVG0007
CCG_OLVG0054
CCG_OLVG0096
CCG_OLVG0103
CCG_OLVG0129
CCG_OLVG0142
CCG_OLVG0186
CCG_OLVG0248
CCG_OLVG0254
CCG_OLVG0261
CCG_OLVG0268
CCG_OLVG0276
CCG_OLVG0284
CCG_OLVG0290
CCG_OLVG0291
CCG_OLVG0301
previous arrow
next arrow
-->

Meer projecten in deze sector: