Uitbreiding Prinses Máxima Centrum

  • In bouwteam
  • Uitbreiding van auditorium en 4e verdieping
  • Healing environment

Details

4.100m²

Utrecht

Elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties

Gezondheidszorg

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht is sinds juni 2018 in gebruik op het Utrecht Science Park naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

Na een bouwteamfase, waarin ULC installatietechniek en MedicomZes het ontwerp met  de opdrachtgever Prinses Máxima Centrum, LIAG architecten, en Zonneveld Ingenieurs verder hebben uitgewerkt, zijn de uitvoering van het auditorium en afbouw van de vierde verdieping gestart in februari 2019.

In de tweelaagse dakopbouw op het bestaande researchgebouw, zijn een auditorium, extra vergadercapaciteit, lounge met horecafaciliteiten, garderobe en diverse neven- en sanitaire ruimtes gehuisvest. Het auditorium heeft een capaciteit van ongeveer 250 man. In samenwerking met lichtarchitect Simon Manassen heeft ULC een mooi maatwerk lichtplan gerealiseerd. Het auditorium is in november 2019 opgeleverd.

Als onderdeel van de nieuwbouw is het researchgebouw gerealiseerd. Er was bij de bouw al rekening gehouden met de mogelijkheid om uit te breiden. Daarom is de 4e verdieping destijds casco  opgeleverd. Hier komen diverse laboratoria, kantoren en een vergaderruimte. ULC Installatietechniek heeft zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige installaties verzorgd. In januari 2020 is de 4e verdieping opgeleverd.

ULC Technisch Beheer heeft een onderhoudscontact afgesloten. Technisch Beheer zal het jaarlijkse E-en W-onderhoud verzorgen aan de technische installaties. Dit betreft o.a. het onderhoud aan het boilersysteem, luchtverhitters, luchtbehandelingssysteem, stoombevochtiging, regel-, hoofd-, en verdeelkasten, terreinverlichting en koelmachines.

Beeld: Ronald Tilleman

 

Prinses_Máxima_Centrum_Utrecht_gevel
Prinses_Máxima_Centrum_Utrecht_foto_©_Ronald_tilleman_20191125-0041
Prinses_Máxima_Centrum_Utrecht_foto_©_Ronald_tilleman_20191125-0190
Prinses_Máxima_Centrum_Utrecht_foto_©_Ronald_tilleman_20191125-0189
previous arrow
next arrow

Projectmanager

Joeri van Daatselaar

j.van.daatselaar@ulcgroep.nl

-->

Meer projecten in deze sector: