The Student Hotel Delft

  • Hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken
  • BREEAM Very Good norm
  • ca. 340 hotelkamers
  • Faciliteiten; gym, restaurant, bibliotheek, co-working plekken

Details

13.500m²

Delft

Elektrotechnische installaties

Retail en Hotels

The Student Hotel group heeft in oktober 2020 de deuren van haar eerste vestiging in de universiteitsstad Delft geopend. Het hotel ligt direct aan het stationsplein en het toekomstige Leeuwenhoekkwartier. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het ontwerp van KCAP Architects&Planners. Bectro Installatietechniek, onderdeel van ULC Groep, ontwerpt en realiseert alle elektrische en machinebouwinstallaties voor het gebouw.

Het hotel, dat bekend staat om zijn uitgesproken design, heeft circa 340 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve kort- en lang verblijf faciliteiten voor studenten, zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Onderdeel van het hotel is een ondergrondse parkeergarage en een inpandige fietsenstalling met een bike-sharing-concept.

Het project onderscheidt zich door een hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken zoals een warmtekrachtkoppelingssysteem op basis van de bodem. In het geïntegreerde team is gebruik gemaakt van nieuwe digitale technieken om het hele proces te beheersen zoals het gebruik van een 3D model. Het hotel in Delft is het eerste project van The Student Hotel groep in Nederland waarbij circulariteit hoog in het vaandel staat bij de realisatie, waarbij het doel is om te laten zien dat milieuvriendelijke alternatieven er zeker niet saai uit hoeven te zien. Het hotel is dan ook gerealiseerd conform een BREEAM Very Good certificaat.

Voor Bectro Installatietechniek is Delft het achtste The Student Hotel-pand in Nederland waaraan wordt gewerkt. Bectro heeft alle elektrische en machinebouwinstallaties ontworpen en gerealiseerd voor dit gebouw alsmede de 350 geprefabriceerde badkamers. The Student Hotel Delft is uitgerust met een WKO-installatie en zonnepanelen als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de groep.

De bouwwerkzaamheden zijn eind 2018 begonnen en in oktober 2020 is het hotel in gebruik genomen.

Over The Student Hotel

De Schotse ondernemer Charlie MacGregor is de oprichter en CEO van TSH. Het hybride hospitality model van The Student Hotel biedt een unieke bestemming voor een snelgroeiende internationale gemeenschap. De ontwikkelaar, investeerder en exploitant heeft in 2018 ca. 4.400 kamers op 11 locaties, waaronder: Berlijn, Dresden, Florence, Wenen, Rotterdam, Amsterdam (twee locaties: Stad en West), Den Haag, Groningen, Eindhoven, Maastricht, Parijs en twee hotels in Barcelona. TSH heeft nog ca. 6.326 kamers in aanbouw of in ontwikkeling. TSH is van plan om in de komende jaren 65 gebouwen in diverse Europese steden operationeel te hebben, in aanbouw of gepland.

Artist impressions: KCAP

 

-->

Meer projecten in deze sector: