Vergeer Holland

  • 25 meter hoog gebouw
  • droge blusleiding
  • blusgasinstallatie
  • ca.7.200 stellingsprinklers
  • digitaal brandweerpaneel
  • ontwerp naar BREEAM outstanding, zonnepanelen

Details

25.000m²

Bodegraven

Brandveiligheid

Utiliteit

Op 15 maart 2019 werd de eerste paar de grond ingeslagen voor de nieuwbouw in het bijzijn van de 3 generaties van familie Vergeer. Vergeer Holland is toe aan de ‘next generation’ met inmiddels al de 3e generatie aan het roer. Met ongeveer vijfhonderd medewerkers zijn zij specialist in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas voor klanten in binnen- en buitenland. Om ruimte te geven aan de ontwikkeling van het bedrijf en om mee te kunnen met de trends in de samenleving, breidt Vergeer Holland de vestiging in Bodegraven uit. Naast het bestaande distributiecentrum is een 25 meter hoog pand gebouwd voor de rijping, verwerking en opslag van kaas.

Een belangrijk onderdeel van de ontwerpfase betrof het invullen van de duurzaamheidsambitie. Met een BREEAM-certificering ‘Outstanding’ (5 sterren) is het nieuwe pand het meest energiezuinige kaasverwerkingsbedrijf van Nederland. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen, wordt het gebouw volledig aardgasloos en wordt er gebruik gemaakt van restwarmte van de koelinstallaties.

Korte bouwtijd in combinatie met grote omvang

In verband met de zeer korte doorlooptijd zijn de werkzaamheden aan de sprinklerinstallatie vanaf oktober 2019 al gestart in de ruwbouw. In januari 2020 was het gebouw wind- en waterdicht en konden de afbouw inclusief de verdere installaties van start gaan. Voor de uitvoeringsperiode heeft ULC Installatietechniek alle werkzaamheden tot in detail goed kunnen voorbereiden en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het nieuwe pand is in deze relatief korte periode, voorzien van een sprinklerinstallatie. Daarnaast is er in het gehele pand een droge blusleiding evenals een blusgasinstallatie voor de ICT-ruimte verwerkt. Hierbij hebben we een digitaal brandweerpaneel geplaatst waarop direct wordt ingezoomd op de locatie van de brand. Dit werkt een stuk efficiënter dan de plattegronden die voorheen gebruikelijk waren.

In mei 2020 is de eerste fase van het pand, de bouwkundige casco, geheel volgens planning, opgeleverd. Dat is te danken aan de goede voorbereidingen, maar ook aan de goede samenwerking op de bouw. De tweede fase, voor ULC het monteren van ca. 7200 stellingsprinklers zal medio september opgeleverd moeten worden.

Onderhoud en beheer

De 2-wekelijkse sprinklercontrole en het maandelijkse en jaarlijkse onderhoud aan de sprinklers wordt verzorgt door ULC Technisch Beheer. Zij zijn verantwoordelijk voor het sprinkleronderhoud  in het nieuwe pand in Bodegraven. Tevens verzorgen zij ook het onderhoud en testen van de sprinklerinstallatie op de hoofdlocatie van Vergeer Holland te Reeuwwijk.

Beeld Vergeer Holland
Brandinstallatie Vergeer
Hal Vergeer sprinklers
Hal Vergeer 25m hoogte
Vergeer overleg
previous arrow
next arrow

In onderstaande video is de bouwupdate van april 2020 te zien:

 

-->

Meer projecten in deze sector: