Amsterdam Skills Centre

Donderdag 1 February 2018 > 11:47


ULC en MedicomZes bouwen het Amsterdam Skills Centre 

De ULC Groep heeft samen met bouwkundig partner MedicomZes de EMVI-aanbesteding gewonnen voor de bouw van het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences (ASC). Het ASC is een gezamenlijk initiatief van het AMC en het VUmc en wordt een internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten. Het centrum wordt een toonaangevende faciliteit voor de gebruikers in de medische wereld én is voor het AMC en het VUmc een voorbeeld van hun intensieve samenwerking.

24 januari jongstleden werd de aannemingsovereenkomst op basis van UAV-gc getekend. De ULC Groep is  verantwoordelijk voor het ontwerp van de techniek in het nieuwe Amsterdam Skills Centre.

 

v.l.n.r. Jan de Wolde (VUmc), Jaap Bonjer (AMC), Marcel Romein (ULC), Albert Bok (MedicomZes)

 

Het oude keukengebouw van de medische centra zal na de renovatie worden ingezet als  hoogwaardig chirurgisch opleidingsinstituut voor internationale gebruikers. Het betreft gebouw gebonden installaties, vriescellen, alle vaste inrichtingen en de terreinvoorzieningen. De meeste installaties die in een ziekenhuis aanwezig zijn zullen ook in het trainingscentrum terug te vinden zijn, inclusief complexe luchtbehandelingsinstallaties en de nodige medische gasinstallaties. De coördinatie van de levering en de installatie van de medische (trainings-)apparatuur wordt uitgevoerd door de bouw- en installatiepartners MedicomZes en ULC.

Het Amsterdam Skills Centre komt op het terrein van het AMC in Amsterdam-Zuidoost en biedt onder meer onderwijsfaciliteiten, trainingslaboratoria, simulatoren, kantoorruimtes, showroom, ontvangst- en horecaruimten. De faciliteit moet tegemoet komen aan vaak wisselende opstellingen en trainingen. Muren tussen de laboratoria, het auditorium en onderwijszalen kunnen worden weggeschoven en apparatuur zal eenvoudig aan te sluiten maar ook aan- en af te voeren en op te slaan zijn. Het totale vloeroppervlak is 3.807 m2, waarvan een deel casco wordt opgeleverd voor toekomstige inrichting. De oplevering staat gepland voor november 2018. Vanaf dan zullen de installaties zowel nationale als internationale medisch specialisten ondersteunen in het genereren van nieuwe skills.

Meer weten? Klik hier voor een korte video.Terug naar overzicht