Nieuwe Opdracht Rivierstaete

Maandag 9 Oktober 2017 > 14:41


Werkzaamheden wegens succes uitgebreid met inbouwpakket

 

In juni 2017 heeft ULC de opdracht gekregen van Vastint Netherlands B.V. om naast de basisopdracht nu ook het inbouwpakket te installeren. In de basis bestond de opdracht uit het plaatsen van de infrastructuur van de installaties in het gehele pand van Rivierstaete. Dat houdt in dat ULC er voor heeft gezorgd dat alle ruimtes voorzien waren van basisaansluitingen en de invulling per ruimte nog verder kon worden ingevuld. De nieuwe opdracht houdt in dat de invulling van de ruimtes in het deel Cityside nu ook door ULC wordt verzorgd. De uitvoering hiervan is gestart in augustus 2017. 1 maart 2018 zal het gebouw worden opgeleverd. 

Dit betekent dat er nog 10.000m2 kantoor bij komt voor ULC. Zodra het deel Cityside wordt opgeleverd, kan de huurder er direct in.  Het unieke karakter van het pand komt ook tijdens deze klus weer naar voren, iedere verdieping heeft een ander oppervlakte en indeling wat een flexibele en scherpe houding vereist. Zo is projectleider Hans Olsthoorn onder andere met een creatieve oplossing gekomen voor het wegwerken van bepaalde luchtkanalen in het ontwerp. Net als voor de basisopdracht geldt dat de moderne technieken door de oude sparingen heen ‘geregen’ moeten worden. Het puzzelen gaat dus nog even door.

Ook voor dit inbouwpakket geldt de eis voor het behalen van een BREEAM 'Very Good' certificaat waarvoor ULC de bewijslast draagt om de stukken aan te leveren. ULC werkt samen met Riweltie voor de isolatie, Pro61 voor het kanaalwerk, DZE voor de regeltechniek, KGM voor dunwandige pijpleidingen en RGL voor het dikwandige prefab. Het inbouwpakket wordt per verdieping aangepakt, wat zoals eerder gezegd steeds varieert in het ontwerp van de architect; op drie van de verdiepingen is er sprake van verspringende terrassen, afwisselend wel of geen vergaderruimtes en op de begane grond uiteraard een ontvangst en een receptie. Vergelijk bijvoorbeeld eens de begane grond, de vijfde verdieping en de tiende verdieping zoals hier weergegeven:

 

begane grond; links: cityside, rechts: riverside Vijfde verdieping

Tiende verdieping; dak + technische ruimte

 

 

De technieken hebben vooral betrekking op het interne klimaat: de verwarming en koeling worden  gereguleerd door bronnen. Door de technieken in het pand zal het klimaat straks optimaal te beheren zijn voor de eindgebruikers. Dat staat als een paal boven water. 

 

 

 

Door Achelle KooningsTerug naar overzicht