Nieuwe Opdrachten Hoog Catharijne

Woensdag 1 November 2017 > 11:02


Uitbreidingen van de werkzaamheden voor ULC

Met de oplevering van het Paviljoen is er weer een nieuw onderdeel afgerond in het project Hoog Catharijne. Dat betekent niet dat de werkzaamheden nu afgelopen zijn in het winkelcentrum. Afgelopen zomer heeft ULC de opdracht gekregen van de beursgenoteerde Klépierre om de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties te realiseren in het vervolgplan van de vernieuwing van Hoog Catharijne. Het gaat om de gebieden Radboud en Godenbald. Eerder al verzorgde ULC de techniek in het Voorzetgebouw, het Paviljoen en het Gildekwartier. Naast het ontwerpen en plaatsen van de technische installaties is een onderdeel van deze opdracht het functievrij maken van oude installaties zodat deze gesloopt kunnen worden en plaats kunnen maken voor de nieuwe. Het plan is dat eind augustus 2018 het gebied Radboud wordt opgeleverd en eind september 2018 het Godenbaldkwartier.

Zowel het Radboud als het Godenbald zijn voor het eerst in gebruik genomen in 1973. Voor de beeldvorming: Radboud Zuid is waar vroeger de bioscoop te vinden was, het Godenbaldkwartier is het gebied waar je nu niet kan komen. Vanzelfsprekend geldt dat deze delen van het gebouw eerst moeten worden vrij gemaakt van de oude installaties, die door ULC eerst moeten worden uitgeschakeld en afgesloten. Vervolgens kan het team van Kruiswijk de fysieke sloop gaan realiseren. Deze eerste werkzaamheden zijn halverwege september gestart en op basis daarvan wordt ook geïnventariseerd wat de rest van de werkzaamheden exact zullen worden. Het werkende team is aangevuld met 5 extra teamleden, waaronder Projectleider Uitvoering Johan Broere.

De eerste vertragingen in de planning zijn opgelopen maar dit vormt geen probleem voor het behalen van de opleveringsdatum. In samenwerking met bouwkundig aannemer Boele van Eesteren is er extra ruimte gevonden voor versnelling in de gedetailleerde uitvoeringsplanning. 

 

Plattegrond HC Begane grondTerug naar overzicht