Installeren kan je leren

Woensdag 14 February 2018 > 17:03


Over het samenwerkingsverband met het MBO Utrecht

De ULC Groep is trots op Technisch Beheer. 17 november 2017 werd het nieuwe onderhoudscontract tussen het MBO Utrecht en ULC Technisch Beheer officieel ondertekend. In dit contract is o.a. vastgelegd dat de ULC Groep het beheer en onderhoud zal verzorgen de komende jaren. Met recht kan worden vastgesteld dat het MBO Utrecht genoeg technisch specialisten in huis heeft om voor de beste partij te kiezen. Die keuze is gevallen op ULC Technisch Beheer.

 Maar dat is niet het enige wat interessant is aan dit samenwerkingsverband. Zo is het namelijk het geval dat Technisch Beheer zich niet alleen gaat richten op het onderhoud en beheer – maar ook actief participeert bij de aanpassingen in één van de renovaties van de gebouwen. In totaal gaat het om 20.000 m2  en daarvan wordt een groot gedeelte aangepast naar actuele behoeften. Vervolgens verzorgt ULC Technisch Beheer het onderhoud, zodat het MBO Utrecht weer jaren vooruit kan én kan voorzien in kwalitatief (technisch) onderwijs.

 Ook bijzonder aan dit contract, is dat de directeur van ULC Technisch Beheer, Edwin Hovius, na jaren weer voet zet in het pand. Waar hij vroeger technisch onderwezen werd, zette hij nu zijn handtekening als directeur.  Aan doorgroeimogelijkheden in de techniek dus duidelijk geen gebrek. De overeenkomst voelt als thuiskomen. Het laatste werk wat ULC voor het MBO Utrecht heeft uitgevoerd, is alweer twintig jaar geleden uitgevoerd. Door het bijzondere verband tussen beide partijen is er bij beide herkenning en vertrouwen aanwezig.

ULC Technisch Beheer gaat voor kwaliteit en is in staat om op hoog niveau mee te denken en advies te geven als het gaat om onderhoud of  aanpassingen die onnodige kosten kunnen voorkomen.  Dat is één van de redenen waarom het MBO Utrecht uiteindelijk voor ULC heeft gekozen als beheerder.

Er wordt geïnvesteerd in gebouwautomatisering, energiemonitoring en klimaatregulering. Alle drie aspecten die een (technisch) onderwijsinstelling als het MBO Utrecht goed kan gebruiken. Het is tegenwoordig al bijna vanzelfsprekend, maar toch is het voor de prestaties van leerlingen van belang dat het klimaat van een schoolgebouw optimaal wordt gereguleerd.

Het spreek tot de verbeelding dat een oud-leerling nu het onderhoudscontract binnen sleept voor dezelfde instelling. Daarover zal ULC aanstaande donderdag 15 februari  dan ook meer vertellen bij een informatieve avond voor scholieren en ouders. Deze avond draait om het schetsen van verschillende carrièreperspectieven en stage-mogelijkheden binnen de techniek, en met name bij de ULC Groep.  Terug naar overzicht